ryddetips.jpg

Ryddetips

For at din bolig skal fremstå best mulig på bildene er det lurt å gå gjennom disse ryddetipsene i god tid før fotograferingen. Megler/stylist vil ofte ha spesifikke innspill som gjelder akkurat din bolig, så denne listen er kun ment som et supplement til dette.

Vi minner om at boligen må være ryddet klar før vi ankommer. Vi setter også pris på om du kan unngå flytting av ting underveis, da vi gjerne trenger den tiden som er satt av, til å fokusere på fotograferingen. Mer tid til foto betyr bedre bilder fra vår side!

Generelle tips

Generell rydding er den viktigste jobben du gjør, og her er det best å gå grundig til verks. Ta bort det aller meste av nips og pyntegjenstander, fjern alle personlige bilder og ta ut unødvendig store møbler. Husk at luftige rom gjør at boligen din oppleves som enda større! Ulike meglere har ulike ønsker om mengden pynt/mat/oppdekning på bord, kjøkkenbenk etc. Konferer gjerne med din megler om dette.

Stearinlys, blomster og andre pynteting kan godt stå samlet i grupper, da dette ofte er penere enn at de står hver for seg. Dersom du har vinduskarmer som er dype nok, sett gjerne noen blomster eller stearinlys i disse.

Tomme, hvite eller lyse vegger fører ofte til at salgsbildene ser litt blasse ut. Dersom du ikke har noen bilder på veggene, anbefaler vi derfor å låne eller kjøpe noen bilder, og for eksempel henge ett over sofaen og ett over spisebordet. Et bilde over sengen på soverommet kan også fungere bra i endel tilfeller. Ikke kjøp for små bilder, store bilder gjør seg som regel bedre.

Peis/peisovn trengs ikke fyres opp ved dagfoto (se eget avsnitt om kveldsfoto), da våre redigerere legger på flammer digitalt i etterkant. Stearinlys på bord, skjenker, bad og balkong kan gjerne være tent til vi kommer.

2017-portfolio-11.jpg

Nyvaskede vinduer er en fordel. Det varierer hvor godt det synes på bildene at de er skitne, men i noen tilfeller/lysforhold synes det veldig godt. Vi anbefaler derfor at dette gjøres før foto.

Trenger du inspirasjon til styling av leiligheten så er et godt tips å ta en titt på leiligheter du liker på finn.no. Eventuelt kan din megler sette deg i kontakt med en stylist som kan komme med råd og eventuelt supplere med møbler eller pynt.

Tips for det enkelte rom

STUEN

I stuen skal fjernkontroller, samt tv- og stereoutstyr ryddes bort. Fjern sjenerende ledninger fra godt synlige steder. Rydd i bokhyller, og legg tepper og puter pent på plass. Pynt gjerne med blomster og tenn stearinlys. Dersom du har et lyst møblement, er det ofte fint med noen puter som er mørkere, eller har litt farge, slik at det blir litt mer kontrast i bildene.

029detalj.jpg
057balkong 2.jpg

KJØKKENET

På kjøkkenet fjernes alt av oppvaskutstyr fra benken. Store kjøkkenmaskiner settes bort (som en hovedregel). Gjem ledninger på kjøkkenmaskiner og radioer. Ting som står oppå kjøkkenskapene eller kjøleskapet bør også fjernes, og alt som henger på kjøleskapsdøren tas vekk. Husk at kjøkkenet vil se større ut med store, ryddige flater. Vask grundig over blanke over ater som kjøleskap og keramiske topper. Det kan gjerne pyntes med frukt eller friske urter på kjøkkenbenken.

BADET

På badet skal det også fjernes en del. Ta bort alle såper og kluter i dusjen og på servanten og gjem bort skittentøyskurv, søppelbøtte og dobørste. Noen få parfyme flasker, håndsåper eller andre gjenstander med pen design kan stå fremme. Vask grundig over blanke flater som dusjkabinett, speil og servant. Pynt gjerne med stearinlys og legg fram pene håndklær i passende farger.

SOVEROMMET

På soverommet ryddes alt av klær og personlige gjenstander bort. På nattbordet kan det med fordel stå en lampe, samt ligge noen bøker. Re sengen pent, gjerne med et sengeteppe og noen pynteputer. NB! Ting under sengen synes oftere enn man tror, da vi fotograferer fra lave vinkler. Unngå derfor helst å plassere ting under sengen, eller sørg i hvert fall for at det skjules av et sengeteppe.

BODER

Dersom du har en bod inne i leiligheten, er det fint om denne ikke er fullstappet, men viser plassen tilgjengelig i boden. Det trenger ikke være strøkent, men rydd det som står der, og unngå masse ting på gulvene. Boder ellers i bygget blir som regel ikke fotografert.

OPPGANG

Har du en spesielt fin oppgang kan du gjerne rydde denne så pent det lar seg gjøre.

024detalj.jpg

BALKONG, BAKGÅRD OG HAGE

I hagen, bakgården og på balkongen bør kun det nødvendigste av hage- eller balkongmøbler stå fremme. Pynt med ne blomster eller planter, og gjerne noen kubbelys, lykter eller lignende. Dersom det ikke fører til at balkongen ser trang ut, kan det gjerne stå fremme en pen grill på balkongen/terrassen. Særlig gjelder dette i sommerhalvåret. Felles uteområder og takterrasser kan gjerne også styles med blomster/duk/ stearinlys eller lignende.

Tips for deg som har avtalt kvelds-fotografering

Ved kveldsfoto er det særlig én ting som er viktig for å få et godt resultat. Finn frem masse stearinlys og lykter for å skape en koselig stemning i bildene. Skal det tas kveldsbilder av balkong er dette særlig viktig. På balkong/uteplass kan du også gjerne henge opp elektriske lysslynger hvis dette er mulig. En oppdekking på utebordet som passer til kveldsstemningen, kan også være en god ide (vin og vinglass etc.).

Dersom du har peis inne skal denne være tent ved kveldsfoto. Kjøp gjerne en ferdigkubbe på matbutikken/bensinstasjonen, da disse brenner jevnt og pent. Suppler med vedkubber. Ved kveldsfoto har vi kun et vindu på 20–40 minutter der inne- og utelyset er perfekt balansert. Så det er veldig viktig at det er fyr i alle stearinlys, lykter og i peisen før vi ankommer.

Lykke til med forberedelsene!