Ofte stilte spørsmål (FAQ)


 

Vi må ha sol på bildene! Hva gjør vi om det blir dårlig vær?

 

- Innebildene blir lyse og fine selv om det er overskyet, så dette er ikke noe stort problem. Men med enkelte leiligheter kan det være et sterkt ønske fra megler eller selger om å få solstriper inn i leiligheten. Dersom dette er et ønske/krav, er det viktig at du følger med på værvarselet, og ringer oss noen dager før dersom du ønsker å flytte foto. Avlysning samme dag medfører et gebyr. 


Må vi vaske vinduene før foto, eller kan dere manipulere dette?

 

- Vi kan ikke manipulere skitne vinduer. Det er derfor veldig lurt å vaske vinduene før foto. Hvor godt det synes på bildene dersom de er skitne, vil variere med vær og sollys. Men det er dumt å ta sjansen på at det ikke synes. Vintertips: bland i konsentrert vindusspylervæske i vannet, og noen dråper Zalo.


Vi rekker ikke å male veggen/ gjøre ferdig listingen/ etc. før foto. Dere kan vel bare fikse det i Photoshop?

 

- Som en generell regel manipulerer vi ikke inn ting som ikke er der. Ei heller fjerner noe som skal fikses før visning. Én grunn til dette er at det er ulovlig i følge markedsføringsloven (selv om kunden lover det skal gjøres før visning), en annen grunn er at det ofte er mer komplisert enn man skulle tro å få det til. Det hender en sjelden gang at vi kan hjelpe, og det koster da ofte ekstra. Gjør heller ting ferdig før foto!


Kan vi flytte på ting underveis?

 

- Noen smådetaljer kan flyttes, men vi ønsker at alt er klart, så vi kan begynne rett på foto. På en vanlig jobb har vi ca én time (enkelte pakker har mer tid), og det vil forringe kvaliteten på pakken om vi får kortere tid til foto. Det er mye lettere for fotografen å miste fokuset dersom det er mye frem og tilbake, noe som kan påvirker resultatet. Du betaler jo for tiden vår, og vi vil gjerne bruke tiden vi har hos deg på foto, ikke på rydding ;) Se ryddetips-siden vår for å være godt forberedt før foto! 


Det er ganske mørkt inne hos oss, skal vi kjøpe ekstra lamper?

 

- Dere trenger ikke å tenke på belysningen med tanke på bildene, annet enn å passe på at alle lamper har pærer som fungerer (spesielt viktig på badet). Vi har med mange blitzer, og tar bildene slik at de blir lyse og fine uansett hvor mørkt rommet er. Men det kan være lurt med mye lamper på visningen.


Hvor lang tid tar fotograferingen?

 

- Avhengig av pakken som er bestillt. Den vanlige tar ca én time, og den som er noe mer omfattende 1,5 time. Noen spesialpakker enda lengre. Beregn gjerne å kunne være der en halvtime ekstra, bare i tilfelle.


Må jeg være hjemme under fotograferingen?

 

- Nei, du trenger ikke det om du heller vil være på jobben. Bare sørg for at alt er helt klart i leiligheten, og gi oss beskjed om hvor vi finner nøkkelen, og hvilken etasje vi skal. Merk døra di med navn! Nøkkelen kan du gjerne legge på en kiosk/butikk i nærheten, eller hos megler, dersm meglerkontoret er noenlunde nærme leiligheten. Du kan også møte oss i leiligheten, gi instruksjoner, og så dra på jobb. Eller være hjemme hele tiden, du bestemmer :)


Kan vi bruke vaser/blomster flere steder?

 

- Dette går an, men det er noen ting å nevne. Av og til ser man begge stedene du skulle bruke blomstene, i samme bilde, da blir det umulig å ha blomstene begge steder samtidig ;) Det er også en fare for at du glemmer å flytte dem rundt, og ikke husker på det før vi er ferdige med det rommet du skulle flytte det til. Da har vi ikke nødvendigvis mulighet til å ta bildene på nytt. Så det beste er at du har blomster til begge stedene. Se forøvrig punktet om å flytte på ting underveis...


Skal vi tenne opp i peisen?

 

- Vi manipulerer inn flammer, så det trengs ikke på dagen. Men dersom det er avtalt kveldsfoto kan du fyre opp i peisen før vi kommer, da dette gir fint lys ut i rommet på kvelden.


Når er bildene ferdige?

 

- Megler får (med noen unntak) bildene dagen etter at vi har vært hos dere. Bilder tatt på fredag får megleren på mandag, med mindre vi har gjort en avtale om hurtiglevering samme dag (koster ekstra).


Får vi også en kopi av bildene?

 

- Bare hør med megleren, dette pleier å være greit. Men husk at dere ikke kan videreselge bildene, ei heller gi dem videre til neste eier, ute nå snakke med oss først.